Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΝΕΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ



Αναρτήθηκαν  τα  πρώτα εμπλουτισμένα βιβλία στο πλαίσιο του ψηφ. σχολείου 




Δείτε τα νέα εμπλουτισμένα βιβλία στα οποία είναι εσωματωμένα βίντεο, χάρτες, οπτικοακουστικό υλικά με τη μορφή υπερσυνδέσεων.

 Ε΄ τάξη
 Θρησκευτικά ΣΤ'  Δημοτικού:http://digitalschool.minedu.gov.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-F100/501/3260,13284/unit=256

 Δ΄ τάξη
Μελέτη Περιβάλλοντος Δ΄  τάξη: http://digitalschool.minedu.gov.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-D108/558/3662,15879/unit=1757


Γ΄ τάξη
Mελέτη Περιβάλλοντος Γ' τάξη: Γ΄: http://digitalschool.minedu.gov.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM102/524/3455,13984/

Επίσης αναπτύσσεται παράλληλα το "Φωτόδεντρο"

Το Φωτόδεντρο είναι το Πανελλήνιο Ψηφιακό Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων για την Πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σχεδιάστηκε και αναπτύσσεται στο πλαίσιο του «Ψηφιακού Σχολείου» για να αποτελέσει το κεντρικό σημείο πρόσβασης στο ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο και είναι ανοιχτό σε όλους, μαθητές, δασκάλους, γονείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο. 
Όλες οι εφαρμογές που αναπτύσσονται στο πλαίσιο εμπλουτισμού των σχολικών βιβλίων αναρτώνται σταδιακά στο "φωτόδεντρο" και είναι διαθέσιμες για κατέβασμα, μεμονωμένες, ανεξάρτητα από τα σχολικά βιβλία.




Πολλές από τις εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλά μαθήματα.
κλπ...


Εάν η τάξη σας διαθέτει ένα προτζέκτορα σας συνιστώ τους χάρτες της Ελλάδας και των ηπείρων να τους έχετε στα αγαπημένα του φυλλομετρητή σας. Αντικαθστούν με τον καλύτερο τρόπο τον κλασικό χάρτη του πίνακα. Πέρα από τις άλλες δυνατότητες έχουν τοπικό ζουμ,  οπότε τα στοιχεία του χάρτη είναι διακριτά από μεγάλη απόσταση,  επικάλυψη του χάρτη με γεωμορφολογικά στοιχεία κλπ. :
Επίσης χάρτης Ελλάδας για εκτύπωση:


(Ενημέρωση από Γρηγόρης Φιλιππιάδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου